Våra takmaterial

Våra takmaterial

Vi lägger tak av lertegel eller betongtegel då vi vet att det håller! Vi vill att du ska få ett tak som är säkert, snyggt och tåligt och det får du med dessa material. De är väl anpassade för det svenska klimatet och lätta att reparera om någon enstaka tegelpanna skulle få skador - något som är mycket svårare att göra snyggt om du exempelvis skulle ha ett plåttak eller ett papptak.

På dagens marknad finns det tegel i en mängd färger och ytfinish, från matt till helblankt glaserat tegel. Det gör att det går lätt att hitta ett passande material till just ditt hus i Enskede. Vi har ett nära samarbete med taktillverkaren Monier, men är oberoende och kan även lägga tak från andra märken. Men vi rekommenderar gärna Monier just för att vi vet att deras produkter håller måttet.

Takläggare Enskede

Tegeltak

Äkta tegel är ett material som har använts i runt tre tusen år vid det här laget. Det är åtminstone så gamla som de tidigaste fynd som man har hittat hittills är. Till Sverige kom det under medeltiden och användes då främst på klosterbyggnader och finare delar av borgar då det var kostsamt och exklusivt. Med tiden har det gått från att vara ett material för rika till något som ligger på vart och vartannat hus - från minsta torp till stora hyreshus. Kort sagt så är det ett väl beprövat material..

Äkta tegel som sköts om och hålls rena kan hålla i flera hundra år. Det finns många gamla hus och lador ute i landet där originalteglet ännu ligger kvar på taket, även om man säkert har renoverat takstolar och läkt någon gång däremellan.

Dagens moderna tegel görs av samma typ av lera och bränns i ugn precis som förr, men med tiden har de fått en bättre form som hjälper teglet att ligga stadigare på plats och även en förbättrad takavvattning.

Takläggare Enskede

Betongtegel

Betongtegel är det moderna alternativet till klassiskt lertegel. Att lägga betongtegel brukar vara aningen billigare än klassiskt tegel och har fördelar såsom att det är mycket frostbeständigt. Du behöver alltså inte oroa dig över temperaturförändringar med ett betongtegeltak.

Betongtegel kan färgas in i så gott som alla färger, så här kan man ta ut svängarna lite mer - även om de flesta ändå håller sig till klassiskt orange tegel. Svart och grått är de färger som kommer där näst på listan, men tekniskt är det möjligt att få fram även andra nyanser.

Betongtegel finns nu också i andra former än de klassiska vågformade teglen. Det går att få betongpannor som mer efterliknar skifferplattor med kvadratiskt format till exempel. Det kan bli väldigt snyggt på ett modernt hus.

Snygga tak som håller i längden - Alltid med 10 års garanti på jobbet!